Zdravilni učinki olja in gošče

Konopljino olje in gošča pomagata pri sledečih težavah:

  • Diabetes – GLA in omega 3 v konopljinem olju ščitijo in podpirajo delovanje trebušne slinavke in živčevja.
  • Bolezni srca in ožilja – Omega 3 in omega 6 zmanjšujejo gostoto krvi, skrbijo za boljšo pretočnost in elastičnost ožilja.
  • Visok krvni pritisk – Zaradi pozitivnega delovanja nenasičenih maščobnih kislin in antioksidantov, pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka.
  • Hujšanje – Nenasičene maščobne kisline uravnavajo metabolizem telesa in pospešujejo izgubo nakopičenih maščob.
  • Predmenstrualni sindrom (PMS) – GLA dokazano preprečuje težave s PMS.
  • Revmatoidni artritis – Konopljino olje zmanjšuje vnetna stanja in poveča gibljivost ter prekrvavljenost sklepov.
  • Ekcem, dermatitis, luskavica – Maščobne kisline v konopljinem olju skrbijo za hitrejšo obnovo kože, kožo vlažijo in blažijo vnetja. Uživanje olja pomaga pri preprečevanju aknaste kože. Antioksidati v olju preprečujejo prehitro staranje kože. Olje lahko brez zadržkov uporabljamo tudi kot odlično naravno kozmetično sredstvo.
  • Alergije – GLA maščobna kislina zmanjšuje alergijski odziv telesa.

Uživanje olja pomaga tudi pri povišanem holesterolu, sindromu suhega očesa, želodčnih razjedah in pri obnovi ter vzdrževanju kostne gostote (osteoporoza). Uživanje prav vseh konopljinih izdelkov je tudi odlična pomoč pri proti-KANDIDNI dieti.

Naše olje stiskamo sproti, po potrebi, tako da je vedno sveže in kakovostno. Temperatura pri stiskanju olja ne preseže 35°C. Zrnje požanjemo, ga na grobo očistimo, posušimo v sušilnici, nato pa sledi še fino čiščenje zrna. Kakovost semen ohranjamo s skladiščenjem v temnem, zračnem in hladnem prostoru.

Olje je svetlo zelene barve in ima prijeten okus po oreščkih. Idelano je za hladno pripravo jedi. Uporabimo ga lahko kot solatni preliv, ga dodamo skuti, jogurtu ali namazom. Dnevno zaužijmo 1 do 2 žlici olja. Če olje zaužijemo tik pred jedjo nam bo pomagalo pri absorpciji vitaminov in antioksidantov iz ostalih živil.