Ekološko hladno stiskano konopljino olje (250 ml)

Ekološko hladno stiskano konopljino olje (250 ml)

11,60 9,80

Vsebuje le konopljino olje. Nikoli ne stiskamo velikih količin, zato imamo na zalogi vedno le sveže stisnjeno olje (staro do največ 2 meseca).

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR.

Izdelek je ekološko certificiran s strani inštituta KON-CERT Maribor po certifikatu SI-EKO-001.

Preberi več

Zakaj izbrati ekološko pridelane konopljine izdelke EKOKOR ekološke kmetije pr Šmajd?

Konoplja ima neverjetno sposobnost črpanja strupov iz zemlje (absorbira kemična gnojila in pesticide). Če so konopljini izdelki proizvedeni iz kontaminirane konoplje obstaja velika verjetnost, da se bodo nekatere od teh kemikalij pojavile v končnem izdelku. V ekološkem kmetijstvu uporaba kemičnih gnojil in pesticidov ni dovoljena.

Kako prepoznati cenene CBD proizvode? Preberi več

Hladno stiskano konopljino olje je zaradi svoje edinstvene sestave pravi posebnež med jedilnimi olji. Predstavlja koncentriran vir bioaktivnih učinkovin, ki so topne v maščobah. Olje vsebuje odlično razmerje med dvema esencialnima, za življenje nujno potrebnima, maščobnima kislinama, omega 3 in omega 6. V sodobni prehrani je razmerje med tema dvema maščobnima kislinama pogosto porušeno, konoplja pa zagotavlja optimalno količino omega 3 in omega 6 in sicer v razmerju 1:3. Samo 15 mL olja dnevno (1 žlica) zagotovi telesu vse potrebne esencialne maščobne kisline, ki ščitijo srce in ožilje. Olje je tudi bogat vir vitamina E, ki skrbi za prožnost kože in ožilja.

Omega 3 maščobne kisline v olju lajšajo vnetne procese in tako zmanjšujejo bolečine v sklepih, težave pri multipli sklerozi in revmatoidnem artritisu. Je tudi edino jedilno olje, ki vsebuje gama linolensko kislino (GLA). GLA krepi imunski sistem, pomaga pri predmenstrualnem sindromu, težavah s kožo, alergijah in pri bolečih sklepih.