Ekološki konopljini proteini z vlakninami (500g)

Ekološki konopljini proteini z vlakninami (500g)

6,70

Odličen in zdrav obrok, tudi za tiste, ki bi se radi znebili nekaj odvečne telesne teže.

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR.

Izdelek je ekološko certificiran s strani inštituta KON-CERT Maribor po certifikatu SI-EKO-001.

Preberi več

Zakaj izbrati ekološko pridelane konopljine izdelke EKOKOR ekološke kmetije pr Šmajd?

Konoplja ima neverjetno sposobnost črpanja strupov iz zemlje (absorbira kemična gnojila in pesticide). Če so konopljini izdelki proizvedeni iz kontaminirane konoplje obstaja velika verjetnost, da se bodo nekatere od teh kemikalij pojavile v končnem izdelku. V ekološkem kmetijstvu uporaba kemičnih gnojil in pesticidov ni dovoljena.

Kako prepoznati cenene CBD proizvode? Preberi več

Izdelek, ki je bogat z beljakovinami, hkrati pa vsebuje tudi vlaknine, ki odlično uravnavajo prebavo, holesterol in krvni sladkor. So odličen polnovreden nadomestek obroka, primeren predvsem za tiste, ki si želijo izgubiti nekaj kilogramov in si v hitrem tempu življenja pripraviti kakovosten ter polnovreden obrok.

Moka vsebuje večjo količino magnezija, fosforja, bakra in vitaminov B, zato telo ščiti pred oksidativnim stresom. Je zelo dober vir železa, zato pomaga pri izboljšanju krvne slike in ohranjanju dobre telesne kondicije. Kalcij v njej prispeva h kakovosti kostne mase, cink pa krepi imunski sistem. Preprečuje zakisanost telesa (enak učinek imajo tudi konopljini proteini). Konoplja ne vsebuje antinutrientov, zato je lahko prebavljiva, absorpcija hranilnih snovi pa odlična.

2 do 3 žlice dnevno vmešamo v smuti, jogurt ali juhe. Lahko se jo uživa presno, toplotno neobdelano. Z njo lahko gostimo tudi omake. Odlična je za peko konopljinega kruha, pripravo testenin, peciv in piškotov. Z njo lahko nadomestimo do 20 % navadne moke. Tako jed obogatimo s kakovostnimi beljakovinami in znižamo negativen vpliv žit na krvni sladkor.