Zakaj izbrati ekološko pridelane konopljine izdelke EKOKOR?

Konoplja ima neverjetno sposobnost črpanja strupov iz zemlje (rastlina absorbira kemična gnojila in pesticide). Če so konopljini izdelki proizvedeni iz kontaminirane konoplje obstaja velika verjetnost, da se bodo nekatere od teh kemikalij pojavile v končnem izdelku. V ekološkem kmetijstvu uporaba kemičnih gnojil in pesticidov ni dovoljena.

Ekološki konopljin čaj (60g)

8,70

Ročno nabrani mladi konopljini vršički.

Izdelek je ekološko certificiran s strani inštituta KON-CERT Maribor po certifikatu SI-EKO-001.

Preberi več

Ekološki konopljin čaj iz mladih vršičkov konoplje spada med zeliščne čaje, zaradi prisotnih taninov in grenčin pa ga lahko primerjamo s pravim zelenim čajem, le da ne vsebuje kofeina. Konopljin čaj krepi telesno odpornost, pospešuje razstrupljanje, dviguje nivo energije in pomaga, da se zvečer lažje umirimo in zaspimo. Lahko ga pijemo večkrat dnevno in ga dodajamo tudi različnim čajnim mešanicam. Vpliva na krvni sladkor in holesterol, krepi srce ter izboljšuje prebavo zaužite hrane. Čaj zaradi številnih antioksidantov zmanjšuje oksidativni stres.

Priporočena uporaba: 1 ščep konopljinega čaja prelijte z 2-3 dcl vroče vode in pustite stati 4 minute.

Suhe konopljine vršičke lahko v mlinčku za kavo zmeljemo v prah in jih uporabimo kot vitaminsko-mineralni dodatek k prehrani. Prah lahko dodamo solati, juham ali smutijem. Vsebuje tudi večjo količino klorofila, ki pospešeno razstruplja telo, uravnava metabolizem in ščiti jetra pred strupenimi snovmi.

Ročno nabrani mladi konopljini vršički.